Zdrava koža protiv nezdrave kože – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
NJEGASAVJETI

Zdrava koža protiv nezdrave kože

Sve o očuvanju našeg najvećeg organa

Često brinemo o općenitom zdravlju, uravnoteženoj prehrani i zdravlju srca. Međutim, čini se da zdravlje kose ne shvaćamo toliko ozbiljno. Dermatologa posjećujemo jedino ako je to prijeko potrebno, a odlazak na kontrolni pregled zadnja nam je stvar na pameti. Stoga smo odlučili istražiti kako kožu održati zdravom, prepoznavajući pritom obilježja nezdrave kože.

Iako je koža naš najveći organ, njeno zdravlje smatramo sporednim u usporedbi s ostalim organima i dijelovima tijela. Tek javljanjem svrbeža, crvenila ili suhe kože postajemo svjesni da i ona zahtjeva njegu. Veliki utjecaj na kožu zasigurno imaju prirodne promjene; ekstremne promjene temperature, kao i samog vremena, često uzrokuju nelagodu. Izloženost hladnom vjetru može rezultirati zabrinjavajućom bojom na pojedinim dijelovima kože, kao što i opekline imaju tendenciju uništavanja kože i manjka osjetljivosti.

Određeni sastojci uzrokuju alergijsku reakciju kože. Utakvim situacijama koža mijenja stanje, stvaranjem uvjeta za psorijazu, ekceme,rosaceu – osip, crvenilo, pa čak i prištiće. Ukoliko neugodne pojave postanu dugotrajne, svakako se obratite svoj liječniku ili dermatologu.

Kako zapravo možemo prepoznati nezdravu kožu? Koža je odraz cjelokupnog zdravlja, dakle kombinacija svega što smo stavili u svoje tijelo, kao i na njega. Bilo kakve promjene na koži sugeriraju nedostatak zdravlja, a pogotovo ako se radi o boji kože – prisutnost tamnijih ili svjetlijih mrlja vrlo je ozbiljan problem koji već tada iziskuje stručnu pomoć.Na boju kože redom utječu sunce, alergije, hormalni te hiperpigmentacijski čimbenici. Zato se prije svega potrebno kloniti prevelikog utjeca prirodnih promjena, a jednako je važno dobiti puno sna, jer se koža obnavlja tijekom odmora.

S druge strane, zdravu kožu prepoznat ćete po sjajnomi blistavom izgledu. Takva koža je glatka i meka, te kao takva nema mitesere,akne ni pore. Nije previše suha, niti previše masna. U tom slučajno, važno jesamo pravilno održavanje – uz piling koji se koristi za uklanjanje mrtvih stanica lica, koža se čisti dvaput dnevno.

Ključ zdrave kože uvijek je zdrava prehrana. Osim odličnog okusa, namirnice poput borovnica i jagoda bogate su antioksidansima i fantastične za zdravlje kože. U tom kontekstu, također se spominju orasi zbog sadržaja masti, te zeleno lisnato povrće bogato hranjivim tvarima i vitaminima.

Koristite kremu za sunčanje, budite aktivni i održavajte kožu hidratiziranom. Iako se takvih navika teško rješavamo, pušenje i alkohol osjetno štete našoj koži. Za mladenački i zdrav izgled kože kakav svižele, trebamo se riješiti loših navika. Zdravlje kože postići ćemo upravo korištenjem proizvoda bogatih antioksidansima i vitaminima. Hidratiziranje,čišćenje i toniranje kože svako jutro i večer prije odlaska u krevet može pozitivno utjecati na izgradnju zdravog izgleda. Zato ne čekajte sljedeći tjedan, mjesec ili godinu i počnite vaš zdravi tretman kože danas. Nezaboravite, zdrava koža uvijek je najljepša koža!