7 razloga za detox – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
MRŠAVLJENJENASLOVNASAVJETI

7 razloga za detox

Često ste pospani i umorni, razdražljivi, imate, manjak energije, muči vas nesanica, a možda ste čak i bezvoljni, depresivni i još uz sve to dobivate na težini? Nemojte ignorirati te znakove jer vaše tijelo vam signalizira da je pravo vrijeme za detox tj. čišćenje organizma.

Detox ili Detoksikacija tijela nam pomaže vratiti ravnotežu. Iako čišćenje organizma možemo napraviti bilo kad, najbolje vrijeme za to je proljeće/ljeto.

Zimi se čovjek manje kreće, manje dobiva vitamina D iz sunčevih zraka, obično konzumira manje voća i povrća i sve to uspori organizam kojem je onda teško eliminirati sve toksine iz tijela, a posljedica svega su simptomi koji su navedeni u prvoj rečenici teksta.

Stručnjaci preporučuju više puta godišnje obaviti čišćenje organizma kako bismo našem tijelu pomogli da se brže riješi štetnih tvari i time se zaštititi od bolesti.

Neke od dobrobiti koje ćete dobiti detoksikacijom pročitajte u nastavku testa:

1. Više energije

Izbacivanjem prerađene hrane iz prehrane, smanjivanjem unosa masti i šećera te unošenjem više hrane bogate vlaknima te hidriranjem organizma vodom, aloe verom i biljnim čajevima osjetit ćete više energije tijekom dana.

2. Bolji imunitet

Čišćenjem organizma od štetnih stvari pomažete svom tijelu da brže apsorbira nutrijente koje unosite u organizam. Dobrom hidratacijom organizma, prehranom koja sadrži puno voća i povrća te vježbom pomažete svom limfnom sustavu da ispravno funkcionira i tako održava zdravlje i ravnotežu organizma.

3. Bolje funkcioniranje jetre i probavnog sustava

Konzumiranjem namirnica bogatih vlaknima te biljnih čajeva koji pomažu čišćenju tijela doprinosite boljem funkcioniranju vašeg probavnog sustava i jetre.

4. Gubitak kilograma

Detoksikacijski programi su idealan start za sve koji se žele riješiti viška kilograma. Izbacivanjem loših namirnica iz prehrane, kretanjem i poboljšanjem rada limfe te probavnog sustava u kratkom vremenskom periodu dok traje detoksikacijski program se može desiti da izgubite nekoliko kilograma. Obično je to višak vode kojeg ćete se riješiti, ali boljim radom limfe i ubrzanjem metabolizma imate sve predispozicije da i nakon detoxa balansiranom prehranom i vježbanjem nastavite gubiti kilograme.

5. Poboljšanje pamćenja, bistrije razmišljanje

Kada tijelom kolaju toksične tvari, one utječu i na naš centralni živčani sustav te se nerijetko čovjek osjeća bezvoljnim, lošije se koncentrira i sporije razmišlja, a ponekad čak može biti i depresivan.
Detoksikacijom organizma poboljšava se čovjekov san pa se time može bolje fokusirati, bistrije i brže razmišljati i bolje pamtiti.

6. Ljepša koža i kosa

Loša prehrana i stres često utječu i na kožu i kosu pa se tako nerijetko javljaju problemi s aknama ili suhom kožom, a kosa i nokti su krhki, često pucaju. Izbacivanjem toksina primijetit ćete i kako se kvaliteta vaše kože poboljšava, smanjuju se akne, sjajnija je, a kosa i nokti će biti sve čvršći i čvršći.

7. Poboljšanje kvalitete života

Rezultat gore svih 6 navedenih dobrobiti dovest će do poboljšanja kvalitete Vašeg života. Podizanjem imuniteta, poboljšanjem rada jetre, limfe i probavnog sustava, vratit ćete vaše hormone u ravnotežu i imat ćete više energije, bit ćete odmorniji, boljeg raspoloženja i pamćenja te poletniji, a kad još primijetite i estetsko poboljšanje na vašem tijelu (manje kilograma, ljepša koža, kosa i nokti) definitivno ćete osjetiti da se kvaliteta vašeg života promijenila na bolje.

Ako ste se prepoznali u prvim rečenicama ovog članka i želite poboljšati kvalitetu svog života probajte naše proizvode za detoksikaciju tijela.