PREHRANA PREMA BIORITMU – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
NASLOVNASAVJETI

PREHRANA PREMA BIORITMU

ŠTO JE PREHRANA PREMA BIORITMU?

Već dugo traje rasprava o vezi između onoga što jedemo i vremena kada jedemo. Svi smo čuli klasične tvrdnje: “ako želite smršaviti, nemojte jesti nakon 19.00 sati”, “ujutro na prazan želudac najprije popijte čašu tople vode s limunom” i tome slično. Neke od tih tvrdnji su znanstveno dokazane, neke pak nisu, no činjenica je da ciklus kretanja Sunca utječe na mnoge od procesa koji se odvijaju u našim tijelima, uključujući i probavljanje hrane. Kronobiologija je grana biologije koja proučava ritam živih organizama. Mnogi procesi koji imaju fiziološku i nutritivnu važnost za naše tijelo odvijaju se u 24-satnim ciklusima. Na naš unutarnji sat djeluju signali iz naše okoline kao što su svjetlo i tama, zvukovi, vremenski uvjeti, te uzimanje jela ili pića. Nedavna su istraživanja pokazali da vrijeme uzimanja obroka može imati značajnu ulogu u regulaciji tjelesne težine. U jednom istraživanju provedenom na ljudima koji su provodili dijetu za mršavljenje osobe koje su svoj glavni obrok uzimali kasno (nakon 15:00 sati) gubitak tjelesne težine bio je značajno manji nego kod osoba koje su taj obrok uzimale ranije (prije 15:00 sati)

6 NAČINA DA SE USKLADITE SA SVOJIM BIOLOŠKIM SATOM:

• Dan započnite sa zdravim i potpunim doručkom
• Pojedite tri glavna obroka i po potrebi jedan ili dva zdrava međuobroka
• Ako je moguće, planirajte svoje dnevne obroke i izbjegavajte preskakanje glavnih obroka
• Vaši obroci neka budu uravnoteženi i nastojte ne povećavati energetski
unos tijekom dana
• Uskladite svoj raspored obroka – izbjegavajte odlaganje ručka
• Jedite redovito – nađite raspored koji vam odgovara i nastojte ga se
maksimalno pridržavati.

Naše rješenje:

FORMULA 1 SHAKE
Bogat i kremast shake koji se može pripremiti u nekoliko trenutaka
i nudi odlično uravnotežene količine visokokvalitetnih proteina i esencijalnih makronutrijenata i mikronutrijenata, što ga čini odličnim zamjenskim obrokom za kontrolu tjelesne težine.

BILJNI KONCENTRAT ALOJE
Ukusan niskokalorični napitak za održavanje hidratacije. Koncentrat jednostavno dodajte vodi i dobit ćete alternativu visokokaloričnim bezalkoholnim napitcima koji su puni šećera.