Jednostavna prehrana ključ za zdravu kosu – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
NASLOVNANJEGASAVJETI

Jednostavna prehrana ključ za zdravu kosu

Proteinski obroci učvršćuju vlasište i čine kosu sjajnom

Neovisno o tome je li Vaša kosa ravna, kovrčava ili imate neki drugi stil i tip vlasišta, stručnjaci su se složili da se zdravom prehranom može poboljšati svako vlasište. Brojne marke šampona i gelova isprva se čine kao jedino rješenje za zdravu kosu, ali mnogo je više prirodnih načinaza poboljšanje kose.

Zdrava prehrana sastojise od vitamina, minerala, hranjivih tvari i proteina. A upravo jedan protein, podnazivom keratin, zaslužan je za našu kosu – ona je izrađena od 95% keratina. Keratin je također glavni sastojak zubi i kože; zato proteini postaju neophodni za zdravu prehranu. Osim proteina, važni su i minerali koji se u tragovima nalaze u bakru, željezu, magneziju i selenu. Uz to, poželjno je unošenje vitamina C, D i E u organizam.

Što se tiče konkretnih namirnica, uvijek se kao najvažniji spominju mliječni proizvodi – dokazano je da su sir i jogurt odlični za održavanje jake kose, a takvo rješenje ujedno je i najjeftinije. Jeste li znali da losos i skuša sadrže omega 3 masne kiseline koje mogu usporiti gubitak kose? Da, riba je još jedna efikasna namirnica za zdravu kosu, jer sadrži željezo i vitamin B12. Iako je mrkva poznata po očuvanju vida, također ima značajnu ulogu u očuvanju kose jer sadrži vitamin A koji kosu čini sjajnom. Za nadopunu osnovnim namirnicama, važno je koristiti što više prirodnih hidratantnih sastojaka kao što su aloe vera i shea maslaca.

Zdrava kosa treba biti puna, meka i sjajna, a proteinii navedena prehrana put su do vlasišta kakvo želite. Nemojte se zavaravati reklamama koje kao rješenje za zdravu kosu navode šampone i kozmetičke proizvode. Prirodne metode trajno su rješenje za očuvanje i učvršćivanje korijena kose. Zato ih počnite slijediti upravo danas!