Mršavljenje i debljanje su čista matematika, a ovo je najuspješnija formula za željenu težinu! Evo i popisa namirnica za burn fat – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
MRŠAVLJENJENASLOVNA

Mršavljenje i debljanje su čista matematika, a ovo je najuspješnija formula za željenu težinu! Evo i popisa namirnica za burn fat

Mršavljenje i debljanje su čista matematika. Ako uneseš više kalorija nego što ih potrošiš, dobit ćeš “višak” masti na trbuhu, stražnjici, tj svugdje po malo. Ako, pak, u toku dana uneseš manje kalorija nego što ih potrošiš, polako ali sigurno otopit ćeš višak masti.

U tome može pomoći najviše hrana: postoje namirnice koje pomažu da se “masnoća topi”, odnosno da se kalorije brže troše.

Ne postoji čarobni štapić – radi se o namirnicama koje pospješuju metabolizam, ubrzavaju ga i na taj način utječu na brže izgaranje kalorija.

Sa balansiranom prehranom sa hranom koja “izgara kalorije”, te u kombinaciji s fizičkom aktivnošću, nema formule koja je uspješnija u postizanju željene težime.

O kojim je namirnicama riječ?

Orašasti plodovi. Odličan su međuobrok. Vrlo su hranjivi, bogati proteinima i “dobrim” mastima. Par oraha, kikirikija, badema ili pistacia otklanja osjećaj gladi. Uključivanje orašastih plodova u zdravu, izbalansiranu prehranu ne utječe na gubljenje suvišnih kilograma.

Plava riba. Sadrži omega 3 masne kiseline, pogotovo losos. Plava riba bogata je bjelančevinama koje daju osjećaj sitosti i važan su “alat” za mršavljenje.

Grašak. I on ima velike količine vitamina, minerala te vlakana. Sadrži složene ugljikohidrate koji su dobar izvor energije.

Soja je bjelančevinama najbogatija biljka. Sadržava puno minerala, vlakana, proteina (37 – 50%), esencijalnih masnih kiselina (omega- 3 masne kiseline), fitoestrogena i izoflavona. Sojine bjelančevine su visoko kvalitetna hrana jer su odlično izbalansirane po sastavu aminokiselina i kao takve se lako metaboliziraju. Ne sadrže kolesterol pa se preporučuju i onima koji imaju problem sa bolestima srca – povišeni tlak, dijabetes, ateroskleroza… Istraživanja su pokazala da se snižava razina kolesterola ako unos životinjskih bjelančevina zamjenimo sa sojom. Što bi značilo da ako u jelovnik uključimo 50% sojinih proizvoda smanjiti ćemo rizik od srčanih bolesti za isto toliki postotak.

Ljute (chili) papričice. Sadrže kapsaicin, koji može biti od koristi pri mršavljenju, odnosno može povećati sagorijevanje masti i smanjiti apetit, što vodi ka gubitku težine.

Zeleni i crni čaj. Koristan je izvor antioksidansa i može imati nekoliko zdravstvenih prednosti od kojih jedna uključuje gubitak težine. Svojevremeni pregled radova o tome pokazao je da gubitak težine nije velik, ali je na njega ukazalo nekoliko različitih studija. Termojetics biljni napitak koji sadrži ekstrakt zelenog i crnog čaja možete naručiti OVDJE.

Ovaj proizvod nije namijenjen za dijagnosticiranje, liječenje, izlječenje niti prevenciju ni jedne bolesti.