Volite hrskavo i slatko? Probajte zdrave grickalice – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
SAVJETI

Volite hrskavo i slatko? Probajte zdrave grickalice

Vrijeme je da razbijemo mit koji tvrdi da su sve grickalice nezdrave

Grickalice se često doživljavaju kao izrazito nezdravahrana između glavnih obroka, ali istina o tim malim snackovima zapravo jedrugačija. Iako postoje brojne nezdrave grickalice, izdvojili smo nekolikozdravih međuobroka hranjivih grickalica koje vraćaju energiju i oduševljavaju okusom. Ako volite hrskavesnackove, najviše se spominje čips. Često se navodi kao grickalica koja deblja,što je donekle istina; zato preporučamo čips od kelja ili tortilja čips savokadom. Dok za tortilja čips gotove proizvode možete kupiti u trgovinama,čips od kelja zahtijeva trud u vlastitoj kuhinji. Stabljike kelja potrebno jeizrezati na komade veličine čipsa te, uz malo soli i maslinovo ulje, peći 10 –15 minuta dok rubovi ne postanu smeđi.

Kao preostale hrskave grickalice, spominju se kokice, orašasti plodovi (pistacije, orasi i suncokretove sjemenke), sušeno meso, umak od posnog ili nemasnog sira, te jednostavna juha. Juhu spremajte tako što stavite žlicu miso paste u kipuću vodu uz stalno miješanje, zatim ubacite jaje i ostavite da se kuha u juhi.

Prva poveznica na grickalice često su slatki međuobroci. Međutim, samo je nekoliko slatkih te istovremeno zdravih grickalica. Za ljubitelje kofeina, najbolje je rješenje ledena kava, koja se priprema miješanjem posnog ili nemasnog mlijeka s kakaom i ledom. Kuhano voće osobito je željeni međuobrok, a najčešće se servira kao desert. Možete kuhati gotovo sve – od jabuka i krušaka, preko jagoda i grejpa, do naranča.

Što se tiče proteinskih grickalica, ono što vampreporučamo dolazi u čokoladnom okusu. Čokoladni shake je proteinski napitaknapravljen od mlijeka i proteinskog praha s okusom čokolade, a može služiti ikao zamjena za glavni obrok. Ipak, kada želite čokoladicu, proteinska pločicaje puno bolji izbor jer zadovoljava potrebu za nečim slatkim i pomažekontrolirati glad.

Naposljetku, ako želite kremaste grickalice,prehrambeni stručnjaci nude nekoliko rješenja. Prvi na listi je jogurt, a zatimi sladoled od smrznutog jogurta, koji se konzumiraju sa svježim voćem, a ponekadi medom. Smrznute banane još su jedan od „hladnih“ prijedloga, a pripremaju seguljenjem, zamatanjem u papir i zamrzavanjem na kraju. Time dobivamo finuposlasticu poput sladoleda, koja je zapravo od njega puno zdravija. Preostajejoš spomenuti Chia puding i posni sir ricotta, koji se također pripremaju sasvježim voćem.

Jedna od ključnih grešaka kod konzumiranja grickalica svakako je užurbanost. Uvijek čekamo dok ne ogladnimo, umjesto da planiramo svoje obroke. Za prehranu obogaćenu zdravim grickalicama stoga je važan suodnos dobrog planiranja i kombinacije proizvoda koje smo istaknuli. Zato, ne žurite! Jer u grickalicama se uživa.