Savjeti liječnika profesionalnih sportaša za zdrav i aktivan život – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
NASLOVNASAVJETI

Savjeti liječnika profesionalnih sportaša za zdrav i aktivan život

Preventivna medicina kao uspješna metoda fizikalne rekuperacije

Jonathan Yarom već 25 godina radi kao liječnik uIzraelskom teniskom savezu, a obnaša i funkciju medicinskog direktora u Centruza sportsku medicinu u Tel Avivu. Svestrani doktor i predsjednik  Izraelskog biciklističkog saveza tijekom proteklog vikenda održavao je predavanja ozdravoj prehrani i aktivnom načinu života pred Hrvatskim Nezavisnim Herbalifečlanovima u Solarisu pokraj Šibenika.

Yarom je prezentirao svoja iskustva u radu sasportašima. Promatrajući profesionalne i amaterske sportaše, zaključio je da jeljudsko tijelo sposobno postići izvanredne rezultate te nevjerojatnonapredovati. Osim volje i motivacije kao psihičkih čimbenika potrebnih zanapredak, gorivo u obliku hrane ključno je za progresivnost. Našem tijelupotrebne su uravnoteže količine hranjivih tvari – ugljikohidrata, proteina,vitamina, minerala, vode, vlakana i masti. Uz odlične rezultate, takvim načinomživota također ćemo postati optimističniji zbog kretanja prema željenom cilju.

Rekreativci i profesionalci trebaju jednako kvalitetnu i uravnoteženu prehranu, tvrdi izraelski stručnjak. Njihova prehrana razlikuje se samo po količini te rasporedu unosa hrane i treninga. Međutim, razlika u kvaliteti prehrane nema. Zato se iznimno preporuča korištenje proizvoda tvrtke Herbalife koji sportaše pretvaraju u pobjednike, a vikend-sportašima i običnim ljudima pomažu u nastojanjima da žive zdravije, aktivnim i kvalitetnim stilom života.

Govoreći o zdravom životu, također se dotaknuovažnosti kombiniranja pravilne prehrane i svakodnevne tjelesne aktivnosti. Zaizdržljivosti prilikom vježbanja potrebni su vitamini, minerali ifitonutrijenti u hrani. Namirnice uvijek moraju biti svježe; u protivnom seosoba može razboljeti. Dodaci prehrani namijenjeni su upravo sprječavanjutakvih opasnosti, ali u preporučanim količinama. Najvažnije je da su dodacikvalitetni, ali rijetke tvrtke ulažu u skupa ispitivanja učinkovitosti Herbalife proizvoda.

Kako se razgovor bližio svom kraju, doktor Jonathan Yarom naposljetku je odgovorio na najvažnije pitanje, a to je bilo kako održavati tjelesnu aktivnost i zdrav način života. Trebamo biti svjesni činjenice da se ne radi o privremenoj promjeni, nego o drugačijem stilu života. Uz discipliniranost i spremnost za napredak, moramo se odreći delicija i sličnih zapreka na tom putu. Najbolji prvi korak je pronalazak osobnog trenera, društva za vježba ili uključivanje u skupinu za vježbanje. Što se obroka tiče, doručak mora biti zdrav, bogat i pun hranjivih tvari, a obroke s malim količinama valja rasporediti tijekom dana. Uz vježbu i, naravno, pozitivan stav, to je ključ aktivnog i zdravog načina života.

Ovaj proizvod nije namijenjen za dijagnosticiranje, liječenje, izlječenje niti prevenciju ni jedne bolesti.