Jednostavne vježbe za trbuh – Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
Herbalife proizvodi i sve što želite znati o njima | Herbalife Nutrition Nezavisni Član
NASLOVNASAVJETI

Jednostavne vježbe za trbuh

Vježbe za trbuh, tj. trbušne mišće jedne su od najčešće i najpopularnijih izvođenih, pogotovo u ovom ljetnom periodu, jer svi žele izgledati bolje za plažu.

U nastavku donosimo jednostavne vježbe za trbuh.

Vježba za trbuh 1.

Početni položaj je ležeći na leđima. Koljena su savinuta, a stopala položena na podlogu. Ruke su na bedrima i ispružene u laktovima. Vježba se izvodi tako da dlanovima klizite po bedrima prema koljenima. Za vrijeme dizanja udišete, a pri spuštanju izdišete.

U krajnjem položaju zadržite 3 sekundi i vratite se u početni položaj te odmorite 15 sekundi. Vježbu ponovite 10 – 15 puta.

Vježba za trbuh 2.

Početni položaj je ležeći na leđima. Ruke su paralelno uz tijelo, dlanovima na podlozi. Noge su savinute u koljenima, stopala su na podlozi. Vježbu izvodite tako da koljena podižete prema trupu te ih vraćate, no da ne dotaknu podlogu. Ako je to moguće, stopala cijelo vrijeme držite odignuta od podloge.

Broj ponavljanja ove vježbe je proizvoljan, probajte napraviti što više ponavljanja u 30 sekundi.

Vježba za trbuh 3.

Početni položaj je ležeći na leđima. Noge su pod 90 stupnjeva u odnosu na tijelo, odnosno ravno ispružene prema gore. Ruke su uz tijelo dlanovima na podlozi. Vježbu izvodite tako da pokušate stopala podignuti još prema gore, „kao da želite stopalima dotaknuti strop“. Vježbu ponovite 10 puta. U krajnjem položaju zadržite nekoliko sekundi.

U drugoj varijanti ove vježbe početi položaj je isti, no ruke nisu na podlozi već na vanjskoj strani bedra. Vježbu izvodite tako da dlanove pomičete prema gore uz bedra. Vježbu ponovite 10 puta. U krajnjem položaju zadržite nekoliko sekundi.

Vježba za trbuh 4.

Početni položaj je sjedeći. Leđa su ravna. Noge su savinute u koljenima, a stopala su lagano odignuta od podloge. Vježbu izvodite tako da se u trupu rotirate u jednu, a zatim u drugu stranu. Možete, kako se okrećete u jednu stranu, rukom pratiti smjer kretanja tijela, a pogledom pratiti ruku. Vježbu ponovite po 5 puta na svaku stranu.

U nastavku donosimo i primjer kako trening za trbušne mišiće može izgledati.